Gedeon tanya és az ott készült ételek (kuriózum: szürke marha szalámi, spárgasaláta, porított spárga, rezgős tejes pite)

6. A nemzeti érték rövid, szöveges bemutatása, egyedi jellemzőinek és történetének leírása, a megjelölt szakterületi kategória indokolása (amennyiben nemzetiséghez kapcsolódó érték, a nemzetiségi vonatkozások, a nemzetiséghez való kötődés bemutatása)

A Gedeon Tanya Panzió egy jellegzetes magyar, vidéki nádtetős parasztház az érintetlen pusztán, 25 km-re Kecskeméttől. A szálláshelyen egy bioételeket kínáló, hagyományos étterem működik és egy lóistállót is kialakítottak. Ingyenes Wi-Fi is biztosított.

A Gedeon Tanya egyedien berendezett, élénk színekben pompázó szobáit kézműves, népművészeti tárgyak díszítik. Minden szoba saját, kerámia járólappal ellátott fürdőszobával rendelkezik, amelyben zuhanyzó vehető igénybe.
A kúriát körülvevő nagy kertben a vendégek díjmentesen grillezhetnek. A gazdaságot működtető Tanya Panzió számos gyalogtúrát szervez, melyek során a vendégek felfedezhetik a környező pusztát.
Bugac falva 8 km-re, Szeged pedig 75 km-re fekszik a kúriától. Az Ópusztaszer közelében elterülő Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet 55 km-re található. A helyszínen térítésmentes parkolásra is lehetőség nyílik.

Magyarország és a histórikus bugaci puszta Európa térképén aprócska pont. Én mégis erre a helyre invitálom azokat a vándorokat, akik nemcsak a zajos turista paradicsomokat kedvelik. Az Alföld páratlanul értékes területe természetesen a bócsai, jakabszállási és a bugaci puszta. A vándorlélek, a csavargásra termett ember nem válogat: mindent látni szeretne. Akkor él igazán, ha úton van. Imádja az ismeretlent.

Ami számit az az, hogy más legyen! Egy órányi autóútra Budapesttől, megérint a pusztai homokkal befújt - másfél évszázaddal ezelőtti- történelem hangulata. Bugac és környékének egyedülálló madárvilága, védett madarak sokasága az ornitológusok számára maga a paradicsom. (székicsér, szalakóta, gulipán, gyurgyalag, dankasirály, stb...) Növényvilága is rendkívüli, hiszen Európában máshol fel nem lelhető növényi társulások fordulnak elő, mint a láprétek védett növényei, és nősziromfélék, és a híres ősborókás. A csikósok büszkén kitűzött kalapdísze, az árvalányhaj is csak itt létezik. A Puszta emberei mindennapjaikban, eszközeikben, ételeikben, dalaikban, őshonos állataik rideg tartásában hűen őrzik a híres - legendákkal átszőtt - betyárvilág emlékeit.

Kitapintható nyugalmat és békességet sugall a mesébe illő táj: gémeskút árnyékában nyargaló lovak, békésen legelésző magyar szürkemarhák, közöttük a legnagyobb melegben is összebújó rackabirkák, a békákat szedegető fehér gólyák, - megannyi kis csoda. Megelevenedett a múlt századbeli, méltán világhírű Bugacpuszta, és eközben feltárul egy másik világ is, a betyárok világa. Hiszen ezt a helyet is emlékek, legendás betyárok sora köti a magyar történelem érdekes, izgalmas időszakához. Ezek közül sokan félreértésből , tévedésekből adódóan váltak üldözöttekké, és lakhelyükké választották a bugaci, bócsai, jakabszállási puszták szabad egét.
(Bogár Imre, Bogár Jakab, Dönti Péter...)Nyugalom, derű, tájba illő gyönyörű ház fogadja a látogatót. Az istálló mindenféle állatokat rejt, az őshonosoktól a kis malacoktól a kis nyulakig. A helyiek birtokában egy kulturális kincsesláda kulcsa van, amit mindenáron érdemes megszerezni. A kincsesláda feltárul, az őszinte érdeklődők megtudhatják mi a Betyárszög és csalikancsó titka? Milyen a legendás Betyárbecsület? Mi az ostorpattogtatás betyár hagyománya? A patkóhajító és diógurító verseny közben játszva tanulnak meg milyen volt a csikósok, gulyások korabeli játékos időtöltése. Így tanulnak magyar történelmet a mi vendégeink. 60 kilométeres körön belül további egyedülálló történelmi emlékhely a Nemzeti Történelmi Emlékpark található. A hajósi pincefalu szintén egyedülálló Európában. Ha kipróbáltad ökrös fogatunkat, vagy szelíd lovainkat, néhány éjszakát nálunk töltöttél, hallottál a betyárokról, és játszottak Neked a cigányzenészek gyertyafény mellett, akkor elmondhatod, hogy érezted az Puszta igazi varázsát!
Ezen a legendákkal átszőtt csodás tájon várja Önöket egy családi vendéglátóhely, a
Gedeon Tanya Panzió, ahol a konyhánk alapanyagai saját ökogazdaságunk alapanyagait állítják elő. A kiváló konyhánk titka: szürkemarha hús, tej, tejtermék, mangalicakészítmények, biospárga stb...

A Gedeon- tanya panzió (6. ábra) Bugacpuszta területén működő családi vállalkozás. Családi, mert az itt dolgozók nagy része a Gedeon család tagja, akik együttműködve és szervezett munkamegosztásban üzemeltetik a tulajdonukban lévő panziót. Mindegyikük más-más területért felelős.

gedeon-tanya-etelei_html_18ab09667d05db3c.jpg

6. ábra Gedeon-tanya

Gedeonné Éva, az alapító, Gedeon Tibor özvegye látja el a konyhai teendőket. Nemcsak felügyeli a munkát, hanem gyakran készít hagyományos, a tájra jellemző finom ételeket majd kétszáz éves szakácskönyvéből. Fiai közül a fiatalabb, Gedeon Tamás, a lovakkal foglalkozik, gondozza az állatokat és lovasoktatóként segít az ideérkezőknek a lovaglás elsajátításában.

Az idősebb fiú, Gedeon Zsolt pedig az egész vállalkozás vezetője.

gedeon-tanya-etelei_html_18ab09667d05db3c.jpg

Közel 20 éve fogadják a vendégeket a falusi turizmus keretében. A vállalkozást a ma már nem élő édesapa indította az általuk vásárolt tanya területén lévő főépületben, ami ma is vendégházként funkcionál, és az Öreg Ház (8. ábra ) nevet viseli. (www.utazzitthon.hu)

8. ábra Öreg Ház

A tanya nem csak szállást kínál a vendégeinek, hanem változatos szolgáltatássokkal marasztalja őket. A Gedeon család számára rendkívül fontos a hagyományőrzés és -ápolás. Ez nem csak a tanya és az épületek küllemében, hagyományos építészeti arculatában mutatkozik meg, hanem az általuk kínált programokban, szolgáltatásokban is.

gedeon-tanya-etelei_html_3506cc1545465320.jpg

9. ábra Legelésző lovak

z egyik ezek közül a lovasszolgáltatás. A falusi turizmushoz kapcsolódó lovas turizmusnak a régmúltba nyúlnak vissza a gyökerei. Magyarország évezredek óta lovas nemzet. A magyar nép legfontosabb közlekedési eszközét hosszú időn keresztül a ló jelentette. A Honfoglalás óta szerves részét képezte a magyarság mindennapjainak. Háttérbe szorulását a technikai fejlődéssel együttjáró gépesítés okozta. A lovas élet és a lovaskultúra megőrzésében óriási szerepe van a lovaglással kapcsolatos szabadidős tevékenységeknek.

gedeon-tanya-etelei_html_38e1cd535412ee27.jpg

az idelátogatók.

gedeon-tanya-etelei_html_b0e87d87e03c9186.jpg

10. ábra Gedeon-tanya télen

11. ábra Csikós a pusztán

A Gedeon-tanya panzió hasonlóan a többi falusias vendéglátást folytató vállalkozáshoz étellel, itallal is ellátja a szállóvendégeit. Étlapjuk összeállításakor nagy hangsúlyt fektettek a hagyományőrzésre. Az itt vendégeskedők megismerkedhetnek a vidék ízeivel. Az ételek alapanyagai pedig saját biogazdaságukból kerülnek ki, ami garantálja, hogy az ételeik egészségesek. Az elkészítés módja is tradicionális, a fogások gyakran készülnek búbos kemencében vagy szabad tűzön. Az étlapjukon szerepelnek a teljesség igénye nélkül: spárga leves, legényfogó leves, tejfölös pandúrpecsenye, kemencés sonkakocka, szabadtűzön készült bográcsos gulyás, pörköltek, kemencében sült almás, túrós rétes, rezgős tejes pite.

A lovasszolgáltatások és a széleskörű gasztronómiai kínálat mellett sokféle program lehetőség közül választhatnak a vendégek. (interjú), (www.gedeonfarm.com)

Az emberek már nem elégszenek meg a kistelepülések néhány látnivalójával és a természetes környezet adta lehetőségekkel, ugyanúgy programokkal, szolgáltatásokkal és megfelelő színvonallal lehet őket a falvakba, kisvárosokba csábítani, mint az ágazat más turistáit.

(www.agroland.hu)

Ezt szolgálják a különféle folklór műsorok, népzenész, néptáncos egyesületek előadásai. A gyerekek részére népi játékok, vetélkedők (patkóhajítás, diógurító verseny), állatetetés és simogatás. Ökrös fogatozás igazi magyar szürkemarhákkal, úgy ahogy azt őseink tették a vándorlásuk során. Nagy népszerűségnek örvend a szalmapörköléses falusi disznóölés, mely során bárki megnézheti, kipróbálhatja hogyan is zajlott ez régen.

gedeon-tanya-etelei_html_f552869abb893c46.jpg

gedeon-tanya-etelei_html_875d27b69d8dd3f2.jpg

13. ábra Szürkemarhák

12. ábra Lovasfogat

panzió az elmúlt évek során egyre bővülő és egyre változatosabb programkínálattal kapcsolódik be a turizmus vérkeringésébe. Az utóbbi időkben a kínált programok egy része különféle ünnepekhez kapcsolódik. Ilyenek a népi hagyományokra épülő, vidám karácsonyi, szilveszteri, húsvéti programok.

A szervezettséget mutatja az is, hogy a különféle szolgáltatások egy-egy program keretében összekapcsolódva jelennek meg.

A húsvéti program keretében lehetőség van ökrös fogatozásra, népi játékokra, lovaglásra, és a közeli erdei itatónál akár őzeket is láthatnak a vendégek. Az ünnepre való tekintettel a gyerekek tojásfestés és nyuszi simogatás közben megismerkedhetnek a húsvéti szokásokkal, tradíciókkal.

(www.gedeonfarm.com), (www.lovardakalauz.hu)

Ízelítő az ott készült ételekből:

Ebéd: Hideg előétel/saláta, mangalica kolbász, sajt, stb...

Saját tenyésztésű szürke marhából készült bográcsgulyás szabadtűzről

Legendásan finom kemencében sült tejes pite a saját készítésű birskocsonyával

Vacsora: Pulykahúsleves óriás grízgaluskával

Grillezett csirkecomb, rablónyárs, bundás alma, pulykamell párizsiasan, kétféle körítéssel, idénysalátával,

Kemencés házi almás rétes

A Gedeon Tanya és Panzió által előállított kézműves termékek

https://tanyabolt.gedeonfarm.com/hus-alapu-kezmuves-termekek/

Hús alapú kézműves termékek

Disznótoros

Füstölt sertés csülök

Füstölt sertés szalonna

Füstölt sonka kötözött

Füstölt, sertés kolbász

Füstölt vastag sertés szalámi

Marha natúr csemege szalámi

Sütnivaló kolbász

Sütnivaló májas hurka

Szürkemarha sonka

Szürkemarha szalámi csemege

Szürkemarha szalámi csípős

Termék neve: Kistermelői Szürke marha szalámi – több száz éves tradicionális íz
A Kiskunsági Nemzeti Parki védjeggyel rendelkezik

A kézműves termékeink kóstoló pontja a hamisítatlan pusztai környezetben- a Pro Turismo díjas, és „Azév kiváló szállása ” díjas: Gedeon Tanya Panzió

Történelmi útvonal mellett rideg tartásban élnek a szürkemarháink pont úgy, mint ahogyan azt őseink tartották. Állataink ENAR azonosítóval rendelkeznek. Minden egyes szál szaláminkon szerepel a felhasznált állat egyedazonosítója. A magyar szürke szalámi tartja az ősi helyi házi ízeket, tradíciókat.

Takarmányozásuk, életterük, rideg tartásuk biztosítja a kiváló, minden természetellenes anyagtól mentes húsminőséget, mivel gyógynövényeket is legelnek a mezőkön, a stresszt pedig hírből sem ismerik. A termék tartalmában és formájában a leginkább tartja a helyi tradíciókat. Természetes bélbe töltött, tetszetős megjelenésű, tömör, vágásérett, jól szeletelhető, egyenletes fűszereloszlású, minden idegen anyagtól mentes. Jellegzetes, harmonikus íze, kellemes , nem hivalkodó fűszerezése a régi, alföldi házi szalámik emlékét idézik a fogyasztóban. A vevői igények szerint rendelkezünk csípős és csemege szalámival. Alapanyagait tekintve ha szalámiról mondunk véleményt, akkor egészségesebbet aligha lehet készíteni.

Bővebben:

Történelmi tény, hogy a XIII-XVII. században, a marhakereskedelem fénykorában, a jakabszállási és a bugaci pusztáról esetenként 800 marhát számláló gulyákban, lábon hajtották a magyar szürke marhákat a mai németországi Bamberg vágóhídjáig. A történelmi bambergi vágóhíd előtt ma is áll egy bronzból készített, szürke marhát ábrázoló emlékmű. Ezt a német város levéltárából megkért anyagaink bizonyítják. Az utat, melyen megindították a marhákat Németország felé, a mai napig „Hajtó útnak” hívják és az átlagtól teljesen eltérően 16 méter széles földútként tartják nyilván.

Az én szürke marháim ennek az útnak a szélében legelnek több mint egy évtizede.

A szilaj, robosztus felépítés, a vázizomzat egyértelműen az őstulok-rokonságot erősíti.

A termék rendelkezik a Bács-kiskun Megyei NAK „Homokhátsági” védjegyével, illetve a Kiskunsági Nemzeti Park védjegyével, valamint a „Kamra-Túra” és a „Háztájit az asztalra” program ajánlásával.

Különleges képességekkel rendelkező szürke marháinkat tovább képeztük, és filmcsillagok lettek: https://www.youtube.com/watch?v=Whx5ZqzilWM

Húsmentes kézműves termékek

Kistermelői zöldspárga őrlemény

A 100% tiszta zöld spárga őrlemény tartalmaz:

Makro-és mikroelemek

Mértékegység

Mért érték


Fehérje

g/100g

17,7


Calcium

g/100g

0,50


Foszfor

g/100g

0,38


Magnézium

g/100g

0,15


Kálium

g/100g

2,96


Natrium

g/100g

0,18


Mangán

mg/kg

38


Vas

mg/kg

1281


Réz

mg/kg

19


Cink

mg/kg

51


Fehérjealkotó aminosav

Aszparginsav


g/100g


52


Mezőgazdasági Vizsgáló és Termékminősítő Laboratórium jzk.

Egy minden adaléktól mentes, 100%-ban tiszta zöldspárga őrlemény.

Kilónyi friss spárga mennyiségek 100g termékben. Koncentrált beltartalom, vitamin és ásványi anyag forrás. A spárgát az emberiség már évezredek óta ismeri, és fogyasztja. A Görögök már 2500 évvel ezelőtt is ismerték- konyhai célokra is kiváló, de elsősorban gyógynövényként használták, mert:

  • A spárga gazdag ballasztanyagokban, jelentős a B1-, B2-, C-, E-vitamin, cink, kálium, folsav, vas, nátrium, kalcium, szilícium és fluor tartalma.

  • A zöldspárga klorofillban gazdag és több benne a C-vitamin és a karotin, mint világos változatában, ezért értékesebbnek számít.

A spárga, mint gyógynövény

Lúgos tartalma miatt mindenkinek ajánlott a fogyasztása, mert helyreállítja a vér savas-lúgos egyensúlyát. Ez a tulajdonsága az asparagine nevű lúgnak köszönhető, amiből nagy mennyiséget tartalmaz. Jótékony hatással van a szívre, májra, lépre, tüdőre, tisztítja a bőrt, valamint természetes vízhajtó. Folyamatos fogyasztása enyhíti a reumatikus fájdalmakat és a köszvényes tüneteket. Azáltal, hogy hat a mirigyekre, serkenti az anyagcserét.

Kíméletesen tisztítja a bélrendszert, serkenti a bélműködést. Szaponin tartalma csökkenti a vérzsír szintet és javítja a bélben a létfontosságú HDL-koleszterin arányát, ami fontos szerepet játszik a szív és a keringés védelmében.

„ Az L- aszparaginsav a fehérjealkotó 20 alfa-aminosav egyike. Szerepe van a központi idegrendszer védelmében, az agyban fontos neurotranszmitter (ingertületátvivő). Segíti a hangulatingazdozások elkerülését, így meg tudja előzni az extrém idegesség és az extrém nyugalom
kialakulását is. Szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében is, részt vesz az ammónia eltávolításában.

Ezért intenzív illatú lesz a vizelet, ami igen jó jel. Növeli a szívizom működését, javítja a sportteljesítményt, növelheti az állóképességet akár 80%-kal is. Az aszparaginsav energia forrás az agyban található neuronoknak. Energia szabadul fel mikor aszparginsav jut a szervezetbe. Több depressziós betegnél megállapították, hogy nagyon alacsony az aszparaginsav szintjük a szervezetükben.”

Források:

Braverman, Eric R. The Healing Nutrients Within. Keats Publishing, New Canaan, Connecticut, USA. 1997:277.
Pipalova, I., et al. The effect of dietary administration of aspartic acid on thymus weight in C57 black mice. Experientia. 36(7):874-875, 1980.
Bucci, L. R. Nutrients as Ergogenic Aids for Sports and Exercise. CRC Press, Boca Raton, FL, USA. 1993:45–47.
Block, W. Male makes the difference. Life Enhancement. October 1999:17-22.

Zöldspárga őrlemény konyhai alkalmazása:

A zöldspárga felhasználhatóságának igazán csak a fantázia szab határt. A krémleves készítésétől a saláták, főzelékek ízesítésén keresztül szószok, öntetek, pácok ízesítéséig széles a paletta.

Ízlés szerinti a mennyiség, mellyel ízesíthetünk, ezáltal nagyon gazdaságos a kiszerelés.

A vevői visszajelzések alapján a terméket nem csupán a fent említett módon használják, hanem csapott teáskanálnyi mennyiséget /3-4g / tesznek naponta nem forró teába, joghurtba, vagy egyéb folyadékba és így fogyasztják. Figyelembe véve a koncentráltan jelenlévő beltartalmat, mindenképp előnyös felhasználása ez a terméknek.

Kistermelői búza aranya

A kézműves termékeink kóstoló pontja a hamisítatlan pusztai környezetben- a Pro Turismo díjas, és „Az év kiváló szállása ” díjas: Gedeon Tanya Panzió.

Minden hagyományos ételhez, kitűnően pótolja a húst, vega alapanyag, vegán termék.

Ez a húst helyettesítő termék, koleszterin mentes, magas fehérje tartalmú, kiváló és korszerű élelmiszer.

Percek alatt elkészíthető belőle az ízletes, egészséges étel az egész családnak. Kiváló, magas értékű, helyi búzából kíméletesen őrölt búzaliszt az alapanyaga. Kizárólag növényi eredetű, semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz, még sót sem. 1. A gabona hús, avagy sikér, a reformkonyhában tökéletesen ízesíthető alapanyaga.
Laboratóriumi összetétel-vizsgálattal igazolt, hogy a pulykahússal azonos mennyiségű fehérjét tartalmaz sokkal könnyebben emészthető formában. Magas fehérje tartalma miatt ajánlott a gyermekek, sportolók és idősek részére akár a közétkeztetésben is. Fogyókúrázóknak és vegetáriánusoknak rendkívül értékes élelmiszer a sokoldalú ízesíthetősége miatt.

Húst helyettesítő, gazdag fehérje-forrású termék, vegán alapanyag

A lágy szerkezet biztosítja a nagyon jó fűszerezhetőséget, ami igazán sokoldalúvá teszi a terméket. A Brassói aprópecsenyéhez ugyanolyan értékkel használható mint fasírt, esetleg húspogácsa készítéshez, vagy panírozáshoz. Tapasztalat, hogy fagyasztott állapotban minőségi változás nélkül akár egy évig is tárolható. A gyermekközönség – újdonsága ellenére- örömmel fogyasztja a Búza Aranyából készített hús helyettesítő termékekből.

A telephelyünkre látogató érdeklődők mindig megkóstolják házi termékeinket a falusi vendégasztalunkról, melynek igényes, kulturált helyszínét a Gedeon Tanya Panzió biztosítja. / Nyt. szám: 001/2011 /

A termék rendelkezik a Nemzeti Parki Termék védjeggyel, a Bács-kiskun megyei NAK „Homokhátsági” védjegyével, valamint a „Kamra-Túra” és a „Háztájit az asztalra” program ajánlásával. Belföldi értékesítésre szántuk termékünket. Kiolvasztás után visszafagyasztani tilos!

Javaslatok az elkészítéshez:

Műhúsként is utalnak rá, páratlan búza fehérje forrás és konyhai alapanyag (vegetáriánusok is fogyasztják)

A termékből (vega) készült ételek lehetőleg melegen kerüljenek asztalra. Semmit nem veszít élvezeti értékéből ha sütőben vagy serpenyőben melegítik. Mikrohullámú sütőt NE használjunk.

  • amennyiben darálva vagy reszelve használja fel fasírthoz, rakott zöldségekhez, akkor egy kevés zsiradékot, hús helyettesítőként olíva olajat, kókuszzsírt kell hozzáadni és az Önöknél szokásos módon ízesíteni, elkészíteni.

  • amennyiben rántani kívánja – javaslom párizsiasan-, úgy előtte fokhagymás sós tejben, vagy fűszeres natúr joghurtban hagyjuk hosszabb-rövidebb időt állni sütés előtt. A másik lehetőség,hogy eleve fűszeres olajban pácoljuk.

Elégedett fogyasztóink szerint a búzahús nagyon jó példa arra, hogy az egészséges élelmiszer is lehet nagyon finom!

Kistermelői homoki fehér spárga

A zöldségek királynőjének mondják az Alföldön. Kiváló élettani hatása miatt a fehérspárga az egészségmegőrzés szempontjából ** az egyik legértékesebb zöldségféle**.

Homoki fehérspárga, mint alapanyag

A spárga szezonja nagyon rövid, csupán másfél hónapig lehet igazán ízletes friss spárgát találni. Hosszú
évek kísérletező munkájával sikerült ezt a termékünket esztétikusan, ízletesen, értékeit megtartva
eltartani.
Már az ókori rómaiak is ismerték, szerették, és gyógyhatású zöldségként használták, mert
rendkívül sok nyomelemet és vitamint tartalmaz.

A savanyított fehérspárga sok vitamint tartalmaz: kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vitaminok közül: A, B1, B2, C. Jótékony
hatással van a szívre, májra, vesére, hasnyálmirigyre, tüdőre és tisztítja a bőrt. Bármilyen étel elkészítésére alkalmas pontosan úgy, ahogyan azt a friss spárgából készítené. Mivel tisztított, előkezelt, 100%-ban konyhakész termék, így az ételkészítés rendkívül gyors.

Felhasználási javaslat:

  • Levesek, saláták, hidegtálak, savanyúságok készítéséhez változatlan formában alkalmazható. Üde,
    édes-savanykás íze kifejezetten üdítőleg hat a nyári melegben, miközben hozzájárul az egészség
    megőrzéséhez. Rendszeres fogyasztóink visszajelzései alapján kúraszerűen alkalmazva /termékünkből
    pépesített formában/ alátámasztják a kutatások eredményeit már 10 nap után.

  • Rakott spárga esetében ügyelni kell arra, hogy a darált húst pároljuk meg előre, hiszen a
    spárga fogyasztásra kész.

A telephelyünkre látogató érdeklődők mindig megkóstolják házi termékeinket a falusi
vendégasztalunkról, melynek igényes, kulturált helyszínét a Gedeon Tanya biztosítja. / Nyt. szám:
001/2011 /

A termék rendelkezik a Bács-kiskun megyei NAK „Homokhátsági” védjegyével, valamint a „Kamra-Túra” és a „Háztájit az asztalra” program ajánlásával.

Egészségre gyakorolt pozitív hatása:
https://femina.hu/fogyokura/sparga-fogyaszto-vizhajto/

Kézműves lekvárok

Szilva lekvár

Bodza csokiálom lekvár

Csokoládés meggy lekvár

7. Indokolás az értéktárba történő felvétel mellett:

A Gedeon-tanya panzió jótékony hatást gyakorol a környék természeti és társadalmi életére, hiszen munkaalkalmat biztosít, szebbé teszi a környezetet, segíti a mezőgazdasági termékek értékesítését, hozzájárul a helyi hagyományok ápolásához, fenntartásához, védi a természetet és nem utolsó sorban hírnevet szerez Jakabszállásnak.

9. A nemzeti érték hivatalos weboldalának címe:

https://szallas.hu/gedeon-tanya-panzio-jakabszallas

https://tanyabolt.gedeonfarm.com/hus-alapu-kezmuves-termekek/

III. MELLÉKLETEK

  1. Az értéktárba felvételre javasolt nemzeti érték fényképe vagy audiovizuális-dokumentációja

gedeon-tanya-etelei_html_4373ff15e647a1d0.jpg

Gedeon Tanya és Panzió (Miklovicsné Faragó Rózsa felvétele)

gedeon-tanya-etelei_html_9ec3477f34cae893.jpg

Gedeon Tanya és Panzió (Miklovicsné Faragó Rózsa felvétele)

gedeon-tanya-etelei_html_8800f9c331b3d73e.jpg

Gedeon Tanya és Panzió pincéje (Miklovicsné Faragó Rózsa felvétele)

gedeon-tanya-etelei_html_2200cc9362ccc2e6.jpg

Gedeon Tanya és Panzió Öreg Ház szoba (Miklovicsné Faragó Rózsa felvétele)

gedeon-tanya-etelei_html_8663af3c57068ecd.jpg

Gedeon Tanya és Panzió Öreg Ház szoba befőttek és lekvárok a stelázsi tetején (Miklovicsné Faragó Rózsa felvétele)

gedeon-tanya-etelei_html_2c5e9b57731f9b33.jpg

Gedeon Tanya és Panzió Öreg Ház szoba befőttek és lekvárok a stelázsi tetején (Miklovicsné Faragó Rózsa felvétele)

gedeon-tanya-etelei_html_e8def3667ddaa7cd.jpg

Gedeon Tanya és Panzió Öreg Ház szoba befőttek és lekvárok a szekrény tetején (Miklovicsné Faragó Rózsa felvétele)

gedeon-tanya-etelei_html_8d6164c9821fa750.jpg

Gedeon Tanya és Panzió Öreg Ház szoba befőttek és lekvárok a szekrény tetején (Miklovicsné Faragó Rózsa felvétele)

gedeon-tanya-etelei_html_ef1a7b1c499e0ebf.jpg

Disznótoros

https://szallas.hu/gedeon-tanya-panzio-jakabszallas https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/fustolt-sertes-csulok/

gedeon-tanya-etelei_html_2f0eff17b4b4964f.jpg

Füstölt sertés csülök https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/fustolt-sertes-szalonna/

gedeon-tanya-etelei_html_521f3b9920397bc0.jpg

Füstölt sertés szalonna https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/fustolt-sonka-kotozott/

gedeon-tanya-etelei_html_8ac90ac89233ca14.jpg

Füstölt sonka kötözött https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/fustolt-sertes-kolbasz/

gedeon-tanya-etelei_html_37dd9c7d31a9b697.jpg

Füstölt, sertés kolbász https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/fustolt-sertes-vastag-szalami/

gedeon-tanya-etelei_html_d7dcd02b1caa290d.jpg

Füstölt vastag sertés szalámi https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/marha-natur-csemege-szalami/

gedeon-tanya-etelei_html_73f8a766d9dbf00a.jpg

Marha natúr csemege szalámi

https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/sutni-valo-kolbasz/

gedeon-tanya-etelei_html_d6588f47c5f0f18b.jpg

Sütnivaló kolbász https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/sutni-valo-majashurka/

gedeon-tanya-etelei_html_b83bdaa10ed81a25.jpg

Sütnivaló májas hurka https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/szurkemarha-sonka/

gedeon-tanya-etelei_html_cc09878ba6a5ff3.jpg

Szürkemarha sonka https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/szurkemarha-szalami-csemege/

gedeon-tanya-etelei_html_e082382fde8fa92d.jpg

Szürkemarha szalámi csemege https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/szurkemarha-szalami-csipos/

gedeon-tanya-etelei_html_e082382fde8fa92d.jpg

Szürkemarha szalámi csípős https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/kistermeloi-zoldsparga-orlemeny/

gedeon-tanya-etelei_html_ffe83c4142f76292.jpg

Kistermelői zöldspárga őrlemény https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/kistermeloi-buza-aranya/

gedeon-tanya-etelei_html_27ab4fda9c651071.jpg

Kistermelői búza aranya

https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/kistermeloi-homoki-feher-sparga/

gedeon-tanya-etelei_html_c467424bdad1504a.jpg

Kistermelői homoki fehér spárga

https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/lekvar-szilva/

gedeon-tanya-etelei_html_c35526ffca695d78.jpg

Szilva lekvár

https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/lekvar-bodza-csokoladeval/

gedeon-tanya-etelei_html_7e8783c887066949.jpg

Bodza csokiálom lekvár https://tanyabolt.gedeonfarm.com/termek/lekvar-meggyes-csokolades/

gedeon-tanya-etelei_html_de158e9e30888dd7.jpg

Csokoládés meggy lekvár

gedeon-tanya-etelei_html_5a9b8ea46977b2d.jpg

Kemencében sült rezgős tejes pite (Miklovicsné Faragó Rózsa felvétele)

results matching ""

    No results matching ""