Nádas Vendéglő Jakabi pacalpörköltje

6. A nemzeti érték rövid, szöveges bemutatása, egyedi jellemzőinek és történetének leírása, a megjelölt szakterületi kategória indokolása (amennyiben nemzetiséghez kapcsolódó érték, a nemzetiségi vonatkozások, a nemzetiséghez való kötődés bemutatása):

Nádas Vendéglő: Harmincöt éve a tradicionális magyar ételek szolgálatában

Szinte nincsen olyan hagyományos ételeket kedvelő személy Bács-Kiskun megyében, aki ne hallott volna már legalább egyszer mindenki kedvenc gasztro-egységéről, a jakabszállási Nádas Vendéglőről, amely tradicionális, házias ízeivel méltón szerepel Bács-Kiskun megye legnépszerűbb vendéglátóhelyei között.

A fenséges pacal – és birka pörköltjéről, valamint kiváló sültes táljairól elhíresült étterem idén ünnepeli a 30. jubileumi esztendejét, amely hatalmas mérföldkő a családi vállalkozásként működő Nádas Vendéglő életében.

A Vendéglő alapítóját, Szentkúti Gyulát és fiát, a jelenlegi tulajdonos Szentkúti Györgyöt kérdeztük a vendéglátóegység kezdeti sikereiről, az évek alatt lezajlott fejlesztésekről, a közkedvelt ízvilág kialakításainak fortélyairól, valamint a vállalkozás jelenlegi tevékenységeiről.

A Nádas Vendéglő 1986 óta várja vendégeit hagyományos, magyaros ételeivel, illetve barátságos, vendégszerető kiszolgálásával. Vendéglőnk az évek alatt folyamatosan fejlődött, ám receptúránk mit sem változott: továbbra is a tradicionális magyar ételek és ízek jellemzik vendéglátóegységünk arculatát.” – nyilatkozta Szentkúti Gyula, akinek a nevéhez fűződik – többek között – az étteremben kapható fenséges pacalpörkölt receptje is, amelyet több mint 30 éve imádnak a családias környezetű vendéglőbe betérő vendégek.

Szentkúti György, a Nádas Vendéglő jelenlegi ügyvezető tulajdonosa 2015. január 1-jén vette át a cég irányítását és azóta számos fejlesztést megvalósított már a vendéglő korszerűsítésének érdekében.

Az elmúlt évek során több olyan fejlesztést valósítottunk meg önerőből, amely a vendéglő színvonalának a fenntartása, illetve annak emelése érdekében került kivitelezésre.
Ezen fejlesztések közé sorolható az éttermünk konyhájának technikai fejlesztése, a 100 fő befogadására képes gyönyörű rendezvénytermünk megépítése, illetve a kovácsoltvassal szegélyezett vadonatúj teraszunk is, amelynek köszönhetően akár kint is elfogyaszthatják a vendégek az ételeiket. Számunkra rendkívül fontos, hogy a Nádas Vendéglő – csakúgy, mint 30 évvel ezelőtt – továbbra is a magyaros ételek, a családias hangulat és a barátságos kiszolgálás központja legyen.”
– mesélt Szentkúti György az elmúlt esztendők említésre méltó korszerűsítéseiről.

A 2016-ban kivitelezésre került 100 fő befogadására alkalmas rendezvényterem egyébként gyakran szolgál különböző rendezvények – lagzik, ballagási ebédek, születésnapi-névnapi ünnepségek, céges találkozók – és egyéb izgalmas programok helyszínéül.

7. Indokolás az értéktárba történő felvétel mellett:

A Nádas Vendéglő több évtizedes ismertségét megye- és országszerte elsősorban a pacalpörkölt tette híressé.

Megéri ellátogatni a Nádas Vendéglőbe, ahol garantált a finom ízvilág és a változatos kínálat, ráadásul elérhető áron juthatunk hozzá kedvenc magyar ételeinkhez.

8. A nemzeti értékkel kapcsolatos információt megjelenítő források listája (bibliográfia, honlapok, multimédiás források):

https://alfoldiregiomagazin.hu/2017/07/nadas-vendeglo-harminc-eve-a-tradicionalis-magyar-etelek-szolgalataban/

9. A nemzeti érték hivatalos weboldalának címe:

https://www.facebook.com/N%C3%A1das-Vend%C3%A9gl%C5%91-Jakabsz%C3%A1ll%C3%A1s-702560546491079/

III. MELLÉKLETEK

  1. Az értéktárba felvételre javasolt nemzeti érték fényképe vagy audiovizuális-dokumentációja

Pacalpörkölt

Nádas Vendéglő

A Nádas Vendéglő tulajdonosai és dolgozói

Szentkúti Gyula és fia, Szentkúti György

A Nádas Vendéglő terasza

Marhapörkölt

A Nádas Vendéglő belső tere

A Nádas Vendéglő új rendezvényterme

A Nádas Vendéglő új rendezvényterme

Nádas Vendéglő
Jakabszállás,
III. körzet tanya 97/a
Nyitva tartás:
05:00 – 21:00
Tel: 70/ 552 4558

results matching ""

    No results matching ""